کفی طبی پا چگونه طراحی می شود؟

زمانی که بحث از کفی طبی و مراقبت از پا به میان می آید ، بیشتر ما توجهی به نکات هشدار دهنده در این مورد نداریم. پا بخش مهمی در عملکرد روزانه هر فرد است. با این حال تا زمانی که برای پاهای شما مشکلی پیش نیاید هیچ کدام در فکر سلامت و راحتی پای خود نخواهید بود.

واقعا اینقدر پاهای ما پیچیده هستند؟

پا شامل ترکیبی بسیار پیچیده از ساختارهایی است که باعث ایجاد تعادل، ثبات، حرکت، تحمل وزن و جذب ضربه می­شوند. فعالیت هماهنگ استخوان­ها، عضلات، رباط­ها، تاندون­ها، رگهای خونی، اعصاب، پوست و بافت نرم مکانیسم پیچیده­ ای ایجاد می­کند که اجازه ی راه رفتن، دویدن و …. را به ما می­دهد.

foot anatomy

پای هر انسان از چند قوس تشکیل شده است قوس کف پای هر انسان با دیگری متفاوت است.  اختلال در وضعیت این قوس ها بر پا، زانو، لگن، کمر و تا گردن و شانه ها تاثیرگذار است . لازم به ذکر است قوس کف پای هر کس با دیگری متفاوت است و ساخت و تحویل یک کفی طبی یکسان برای افراد متفاوت کار صحیح و عاقلانه ای نمی باشد. کف پای صاف باعث می شود که شما تعادل در راه رفتن، درد پا، درد زانو، کمردرد و حتی درد شانه را نیز تجربه کنید.

اسکنرهای کامپیوتری چه کاربردی دارند؟

امروزه برای ساخت کفی های طبی از دستگاه های اسکنر کامپیوتری استفاده می شود. این دستگاه ها روش تشخیصی مناسبی را برای درمانگران فراهم می نماید. اسکن دیجیتالی کف پا، یک ارزیابی کامل و جامع از کف پای بیمار به همراه دیگر عوامل حائز اهمیت، ارائه می دهد.

از این دستگاه های اسکنر می توان اطلاعاتی از قبیل زیر را استخراج نمود:  

  • ارزیابی بیومکانیکی کف پا و اختلالات در نحوه ی راه رفتن مانند چرخش پنجه به داخل
  • تعیین نقاط حساس پا در افراد دیابتی
  • تشخیص مناطق مستعد برای ایجاد پینه و میخچه
  • تنظیم نحوه ی توزیع وزن در کف پا، در افراد مبتلا به بیماریهای کف پایی از قبیل صافی کف پا، قوس پای زیاد، متاتارسالژیا و …
  • آنالیز مرکز تعادل بدن حین ایستادن
  • تعیین ابعاد دقیق کف پا
  • ارزیابی کامل توزیع وزن در کف پا حین راه رفتن

کفی های طبی که به روش اسکن کامپیوتری ساخته می شوند، بسیار دقیق هستند . چون ساخت این کفی ها به این روش با ارزیابی هر سه قوس کف پا و تعیین نقاط فشار و مشخص کردن نقاط مستعد به درد انجام می پذیرد.

ساخت کفی طبی چه مراحلی دارد؟

ساخت کفی طبی به کمک دستگاه های اسکنر شامل مراحل زیر می باشد:

مرحله اول: معاینه پا توسط درمانگر و گرفتن اسکن استاتیک و داینامیک  

مرحله دوم: ارزیابی و آنالیز اسکن کف پایی توسط درمانگر آموزش دیده و سپس ارسال اطلاعات اسکن به دستگاه

مرحله سوم: اسکن سه بعدی

مرحله چهارم: ارائه اطلاعات تکمیلی به دستگاه جهت ساخت کفی طبی بر اساس اسکن ها و معاینات انجام شده و ساخت کفی طبی به کمک دستگاه CNC (دستگاه تراش)

cnc
ساخت کفی طبی با استفاده از دستگاه cnc

معرفی سیستم اسکن کف پای ped cad

سیستم Ped Cad قابلیت این را دارد که تمامی سطح کف پای کودکان که دچار صافی است ، بزرگسالان ، افراد با اختلالات ساختار کف پا ، افراد ورزشکار ، افراد مبتلا به دیابت یا درگیر با زخم های دیابتی در موضع کف پا ، افراد روماتیسمی ، افراد دچار خار پاشنه و نیز افرادی با درد راجعه مفاصل زانو ، لگن و کمر را اسکن نموده و نواحی مختلف را از نظر توزیع فشارهای کف پایی ارزیابی نماید.

ped cad
دستگاه Ped Cad

استفاده از اسکن کف پا با سیستم ped cad   به ما این امکان را می دهد که با توجه به نقشه توزیع فشار کف پا ، و نیز با صلاحدید درمانگر جهت اصلاحات خاص بر روی داده ها ؛ دستور ساخت کفی را به دستگاه مخصوص تراش milling machine   بدهیم و این دستگاه نیز وسیله ای دقیقا متقارن با نیاز فرد به ما ارائه خواهد داد.

علاوه بر این ، در مواردی که از قالبگیری برای ساخت کفی استفاده می شود ، با اسکن همزمان و استفاده از الگوهای فشار کف پایی افراد می توان در نهایت کفی بسیار راحت تر و موثرتری به فرد ارائه داد . با استفاده از این سیستم همچنین می توان گزارشی برای پزشک درمانگر بیمار ارسال نمود تا پزشک درمانگر بیمار نیز دستورات خود را در جریان درمان فرد ارائه نمایند